preskoči na sadržaj

Upravna škola Zagreb

Aktivnosti

Inkluzivni čitalački klub

Autor: Zrinka Hrvoić Dukić, 26. 3. 2020. 17:22

 [više]

Digitalni alati u nastavi Njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tanja Ivančić, 14. 3. 2020. 19:49

Nastavnica Tanja Ivančić je kroz interaktivne alate koje je upoznala na Erasmus+ tečaju u Portugalu osvježila nastavu Njemačkog jezika i time dodatno motivirala učenike za rad. Na satovima su učenici izradili interaktivnu mapu u alatu Thinglink, snimali filmove, izrađivali kvizove u alatu Mentimeter te se okušali i u grafičkom dizajnu izradom plakata u alatu Canva.

Zajedničkim angažmanom smo učinili nastavu još dinamičnijom i učinkovitijom.

 

 [više]

Digitalna baza pravnih propisa

Autor: Dean Sarapa, 13. 3. 2020. 13:00

Učenici 2.c, 2.d, 2.e i 3.f razreda zajedno s nastavnikom Deanom Sarapom izradili su digitalnu bazu svih zakona, podzakonskih akata te međunarodnih propisa koji im trebaju u njihovom srednjoškolskom obrazovanju. Na taj način dodatno su razvili svoje digitalne, pravne i medijske kompetencije, a i olakšali posao drugim učenicima te nastavnicima Upravne škole Zagreb koji sad imaju sve propise koji im trebaju u nastavi na jednom mjestu.

https://drive.google.com/open?id=1pTZos1uyhY93ku97nNPv3SlMFNeK2JoD

 [više]

Radionica „Financijski nauk više nije bauk!“

Autor: Martina Mišić, 3. 3. 2020. 11:14

Učenici 2.f razreda, pod mentorstvom nastavnice Martine Mišić, 2. ožujka 2020. godine održali su radionicu za svoje roditelje „Financijski nauk više nije bauk!“. Cilj im je bio prenijeti osnovno financijsko znanje koje su stekli tijekom izrade i vođenja bloga „Financijski znalac“, potaknuti roditelje na razmišljanje o odgovornom odnosu prema novcu kao i na usvajanje dobrih financijskih navika. O čemu se raspravljalo i kako im je bilo pročitajte pod [više].

 [više]

Projekt FINtelligent – 2. radionica

Autor: Martina Mišić, 28. 2. 2020. 11:19

Projektna skupina „FINtelligent“ s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, 27. veljače 2020. godine, održala je drugu po redu radionicu na temu Fiskalna politika. U cilju promicanja financijske pismenosti mladih, učenici 4. a razreda upoznali su se s karakteristikama poreza, saznali su kako se puni državni proračun, koliko iznosi javni dug Republike Hrvatske i koliki je njegov udio u BDP-u. Raspravljali su o PDV-u, trošarinama, porezu na dobit, porezu na dohodak i doprinosima. 

 [više]

Projekt FINtelligent – 1. radionica

Autor: Martina Mišić, 20. 2. 2020. 15:45

Studentska udruga Financijski Klub i njihova projektna skupina „FINtelligent“ s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i treću godinu za redom nastavlja sa svojim uspješnim projektom. Cilj im je promicati financijsku pismenosti među učenicima srednjih škola i pružiti im još bolji uvid u ekonomski sustav i svijet financija kojima su svakodnevno okruženi.

 [više]

Sigurnost na Internetu

Autor: Dean Sarapa, 13. 2. 2020. 12:54

Dana 13. veljače 2020. učenici 2.d razreda su na satu Ljudskih prava s nastavnikom Deanom Sarapom učili o sigurnosti na Internetu, načinima zaštite osobnih podataka na društvenim mrežama te o potencijalnim prijetnjama na Internetu.

 [više]

Dan sigurnijeg Interneta 2020.

Autor: Andrea Wawrzynek, 11. 2. 2020. 13:31

Danas, 11. veljače 2020. se u Upravnoj školi Zagreb obilježio Dan sigurnijeg Interneta. Učenici su na satovima Kompjutorske daktilografije s nastavnicom Andreom Wawrzynek učili o sigurnosti na internetu, nasilju na internetu te načinima zaštite osobnih podataka na društvenim mrežama. Fotografije pogledajte u  |više|. 

 [više]

Škola pametnih financija

Autor: Martina Mišić, 15. 11. 2019. 18:38

U cilju povećanja financijske pismenosti naših učenika, nastavnice ekonomske grupe predmeta Martina Mišić i Andrea Peleh, u suradnji s Uredom korporativnih komunikacija Erste&Steiermärkische Bank d.d., organizirale su 12. i 14. studenog 2019. održavanje radionice „Dobre financijske navike“.

 [više]

Dani Erasmus+

Autor: Andrea Wawrzynek, 17. 10. 2019. 08:01

Učenici i nastavnici Upravne škole Zagreb su 11. listopada 2019. obilježili Dane Erasmus+ predstavljajući projekt Digitalna škola. Održan je skype sastanak s kolegama s mobilnosti iz Poljske te pogledan film Cyberbully.

Nastavnice su posjetiteljima diseminirali projekt Digitalna škola.

 [više]

Digitalne tiskanice

Autor: Dean Sarapa, 9. 10. 2019. 13:10

Nastavnica kompjutorske daktilografije Marica Piršlin zajedno s nastavnikom pravne grupe predmeta Deanom Sarapom izradila je digitalne tiskanice koje se koriste u radu sudova i u tijelima državne uprave. Na taj način doprinijeli su potrebi za osuvremenjivanjem i digitalizacijom nastavnog procesa i nastavnih materijala.

https://drive.google.com/open?id=12cI-NkzHNhTengxXccVD7O1-PA-JE6WV

https://drive.google.com/open?id=1sAo0eZ3OUxg7iASHINZBO_ful6DDSjDn

 

 [više]

Blog Libroljubilica

Autor: Zrinka Hrvoić Dukić, 27. 9. 2019. 15:15

U sklopu  Erasmus+ projekta “Digitalna škola“ knjižničarka Zrinka Hrvoić Dukić pokrenula je knjižni blog pod nazivom Libroljubilica.

Namjera ovog mrežnog dnevnika je poticanje učenika na čitanje, jačanje čitalačkih kompetencija te razvijanje svijesti o važnosti čitanja. Kroz objave raznih tekstova o čitalačkoj kulturi te preporuka za čitanje, nastojat će se sustavno njegovati ljubav prema knjizi i pisanoj riječi te ujedno otkriti čitanje kao jednostavan i svima dostupan alat u prevenciji i suzbijanju raznih poteškoća u učenju i savladavanju školskoga gradiva.

https://libroljubilica.weebly.com/

 [više]

Akcija Kupujmo hrvatsko

Autor: Martina Mišić, 18. 9. 2019. 10:10

U sklopu Erasmus+ projekta „Digitalna škola“, učenici 2.f razreda u pratnji nastavnice Martine Mišić, posjetili su 17. rujna 2019. godine akciju „Kupujmo hrvatsko“. Akcija se 22. godinu za redom odvija do 18. rujna 2019. godine na središnjem zagrebačkom trgu, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore. Moto ovogodišnje akcije je „Budimo čuvari domaće proizvodnje“.

 [više]

Blog Financijski znalac

Autor: Martina Mišić, 18. 9. 2019. 09:59

U sklopu Erasmus+ projekta „Digitalna škola“ učenici 2.f razreda i njihova mentorica Martina Mišić, nastavnica ekonomske grupe predmeta, pokrenuli su blog „Financijski znalac“.

Cilj im je kroz izvannastavnu aktivnost povećati financijsku pismenost, ali i razvijati informacijsko-komunikacijske kompetencije kroz izradu i vođenje bloga. Cijeli tim s nestrpljenjem iščekuje izazove koji su pred njima i poziva vas da ih čitate na stranici https://financijskiznalac.weebly.com/.

 [više]

e-Twinning projekt |B|e-safe

Autor: Andrea Wawrzynek, 10. 9. 2019. 14:09

Nastavnica Kompjutorske daktilografije Andrea Wawrzynek je, u sklopu Erasmus+ projekta Digitalna škola, ove školske godine započela projekt |B|e-safe. U projektu sudjeluju učenici 3.a razreda Upravne škole Zagreb te učenici iz Escola Profissional Profitecla-Polo iz Portugala, učenici Ted Koleji Diyarbakir Kampusu iz Turske, učenici Liceul teoretic Novaci iz Rumunjske, učenici Silvri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi iz Turske i učenici Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych w Ilowej iz Poljske. Poveznicu na projekt i detalje o projektu pogledajte u |više|.

 [više]

Društvene mreže

Autor: Andrea Wawrzynek, 31. 8. 2019. 15:11

U sklopu Erasmus+ projekta Digitalna škola otvoreni su Facebook, Youtube i Instagram profili Upravne škole Zagreb. Povežite se s nama!

 [više]

Diseminacija projekta Digitalna škola Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Wawrzynek, 8. 7. 2019. 12:57

Projektni tim Eramus+ projekta Digitalna škola diseminirao je aktivnosti projekta na Nastavničkom vijeću Upravne škole Zagreb održanom 26. lipnja 2019. godine. U opširnije pogledajte prezentacije i digitalne alate koje su izradili i prezentirali članovi projektnog tima.

 [više]

Digitalni certifikati za učenike

Autor: Jasmina Kljunić, 14. 6. 2019. 15:20

Ove školske godine učenici drugih razreda sudjelovali su u europskom projektu CRISS. Kroz projekt su prošli mnoge zadatke preko kojih su stjecali i razvijali svoje digitalne vještine. Projekt se provodio cijelu školsku godinu na satovima informatike, a učenici su se kroz projektne zadatke susreli s mnogim novim alatima, naučili raditi u timovima, prenostiti podatke s jedne platforme na drugu, kritički su vrednovali jedni drugima radove, a ujedno su se kako kažu i dobro zabavili.

Za sav trud i uloženo vrijeme učenici su (ukupno njih 43) dobili certifikate o stečenim digitalnim kompetencijama.

 [više]

Digitalni alati na Danu otvorenih vrata

Autor: Jasmina Kljunić, 3. 6. 2019. 15:06

U subotu 1.lipnja u sklopu Dana otvorenih vrata škole, nastavnica Jasmina Kljunić prezentirala je budućim učenicima i njihovim roditeljima školu kroz interaktivne alate. Zajedno s učenicma nastavnica je na satu informatike izradila interaktivnu mapu u alatu Thinglinku koju su budući učenici pregledavali te subote. Osim toga, na prezentaciji su se koristili i alat Mentimeter. Navedene alate nastavnica je upoznala na Erasmus tečaju u Portugalu.

 [više]

ICT as a Tool for Intercultural and Media Education (29.4.2019. - 4.5.2019., Sesimbra, Portugal)

Autor: Tanja Ivančić, Jasmina Kljunić, 7. 5. 2019. 14:32

Jasmina Kljunić and Tanja Ivančić attended the course „ICT as a Tool for Intercultural and Media Education“ which was organized by CREF (Centro de Recursos Educativos e Formação).

 

 [više]

Dani medijske pismenosti

Autor: Andrea Wawrzynek, 11. 4. 2019. 14:01

Ovaj su se tjedan u Upravnoj školi Zagreb održali Dani medijske pismenosti. Nastavnica Andrea Wawrzynek je na Kompjutorskoj daktilografiji provodila radionicu o prepoznavanju lažnih vijesti u medijima. Učenici su odigrali i Escape room na temu Lažnih vijesti. Fotografije pogledajte u |više|.

 [više]

Strukturirani tečaj „Internet security: Think before you click!", Nicosia, Cyprus, 4. 3. 2019. – 9. 3. 2019.

Autor: Andrea Wawrzynek, Dean Sarapa, 11. 3. 2019. 14:42

Andrea Wawrzynek and Dean Sarapa attended Internet Security course organized by the Emphasys Centre in Nicosia, Cyprus, from March 3rd until March 10th, 2019.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Projekt

Upravna škola Zagreb je nositelj 
EU projekta

od 2017. do 2019.
(u trajanju od 24 mj)
u ukupnom iznosu od 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz
Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte novi broj Tipke 2019.

 

Kanzleideutsch

Knjige za ljeto
Dan obrnutih uloga 2017
Wi-Fi mreža u Školi

 

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
 

     Najskockaniji web 2012


     

     

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 8. 2015.

Ukupno: 686133
Ovaj mjesec: 776
Ovaj tjedan: 776
Danas: 43
CMS za škole logo
Upravna škola Zagreb / Prilaz baruna Filipovića 30, HR-10000 Zagreb / ss-upravnaskolazagreb-zg.skole.hr / ured@ss-upravnaskolazagreb-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju