2018-01-22 15:29:00

Statistička olimpijada

Dragi učenici, naša škola se ove godine priključuje natjecanju Statistička olimpijada

Statistička olimpijada je natjecanje u organizaciji Eurostata i brojnih europskih nacionalnih statističkih ureda sa svrhom promicanja statističke pismenosti među srednjoškolcima.

Želja im je potaknuti znatiželju i interes srednjoškolaca te njihovih nastavnika za statistiku. Statistička olimpijada pokazat će koliko su srednjoškolci upoznati sa statističkim pojmovima i izračunima, koliko je statistika zastupljena u srednjim školama, kolike su mogućnosti stvarne primjene stečenoga statističkog znanja, ali i koliko se srednjoškolci snalaze pri pretraživanju raspoloživih statističkih podataka te koliko ih stvarno razumiju...

Na Statističkoj olimpijadi mogu sudjelovati svi učenici koji pohađaju bilo koju redovitu srednju školu u Republici Hrvatskoj. Sudjelovanje na natjecanju je besplatno, a ekipe prijavljuju mentori - nastavnici prema navedenim kategorijama:

Kategorija A: 3. i 4. razred srednje škole

Kategorija B: 1. i 2. razred srednje škole

Učenici mogu sudjelovati u ekipama od jednoga do tri učenika, ali moraju biti iz iste kategorije. Svaka ekipa mora imati nastavnika − mentora koji će osim prijave na natjecanje biti zadužen i za praćenje rada svoje ekipe te za pružanje potrebne pomoći u izvršavanju zadataka. Broj sudionika odnosno ekipa iz iste srednje škole nije ograničen, kao ni broj ekipa koje prati isti mentor, dok učenici mogu sudjelovati samo u jednoj ekipi.

Molim sve zainteresirane učenike da se do četvrtka, 25. siječnja 2018. prijave nastavniku sociologije Anti Babačiću s podacima: 
- ime i prezime učenika, 
- razred,
- e-mail adresa učenika,
- ime tima. 

Razdoblje održavanja ispita za prvi krug natjecanja: od 29. siječnja do 12. veljače 2018.

Sve opširnije detalje i pravila o natjecanju imate na poveznici ili se obratite nastavniku sociologije.


Upravna i birotehnička škola