preskoči na sadržaj

Upravna škola Zagreb

Vijesti
 
Ovaj projekt nastao je na poticaj nastavnika naše škole koji su prošle godine prošli na natječaju Erasmus + „Zajedno prema kvalitetnijem učenju i poučavanju“ i kao nastavak osuvremenjivanja škole u cilju unapređenja kvalitete škole. Redovitom razmjenom iskustava i  praćenjem uspjeha naših učenika (Državna matura, školska i državna natjecanja, razredna postignuća, međugeneracijske usporedbe), ali i samovrednovanjem potreba za unapređivanjem metoda učenja i poučavanja nametnula se kao apsolutni imperativ suvremenog obrazovanja. U vremenu akcelerirajućeg i konstantnog tehnološkog napretka uslijed kojeg su se dogodile promjene i u načinu učenja i procesuiranja informacija, veliki je izazov za nastavnike slijediti te mijene, znati kako se prilagoditi novim generacijama i osuvremeniti nastavni proces s ciljem što boljeg učeničkog postignuća.
 
Projektom želimo unaprijediti kvalitetu naše škole, osuvremeniti školski kurikulum i ojačati kompetencije nastavnika u primjeni novih metoda. Cilj je osuvremeniti metode učenja i poučavanja, uvesti primjenu nove tehnologije u nastavni proces te osnažiti sposobnost nastavnika da kompetentnije prate potrebe učenika i planiraju buduće scenarije učenja i poučavanja.
 
Glavne aktivnosti projekata su strukturirani tečajevi koji će se realizirati u obliku šest pojedinačnih mobilnosti. Članovi tima (profesorica Hrvatskog jezika, profesorica Talijanskog jezika, profesorica Ljudskih prava, dvije profesorice Povijesti i profesorica ekonomske grupe) pohađat će strukturirane tečajeve u Finskoj, Portugalu, Grčkoj i na Islandu. Disperzijom tečajeva omogućit će se bogatije sveukupno znanje stečeno sudjelovanjem u ovom projektu s ciljem proširivanja metoda učenja i poučavanja. Tečajevi omogućuju predavanja, radionice, sudjelovanje u nastavi, posjet obrazovnim ustanovama, iskustveno učenje i praćenje primjera dobre prakse u europskim zemljama.
 
Motivacija svih sudionika je vrlo visoka. Svi će novostečena znanja implementirati u svoj svakodnevni rad, a paralelno s navedenim odvijat će se i diseminacijske aktivnosti te razmjena iskustava i s inozemnim kolegama putem raznih platformi. Osobita pozornost biti će usmjerena na prenošenje stečenih znanja i vještina ostalim nastavnicima unutar škole koja trebaju poslužiti kao poticaj za uključivanje u nove Erasmus + projekte.
Rezultati projekta očekuju se u obliku kvalitetnijeg kadra škole (osobni i profesionalni razvoj) i poboljšanja njihovih kompetencija u nastavnom procesu, ali i u vidu širenja multikulturalnosti,  višejezičnosti i tolerancije. Navedeno će rezultirati  boljim postignućima učenika i  većim zadovoljstvom  školom i sobom.  Osim pozitivnog učinka na učenike te nastavnike unutar naše škole, očekuju se jednako pozitivni učinci na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Isto će uslijediti nakon niza diseminacijskih aktivnosti kojima će se osim prenošenja stečenih znanja poticati na cjeloživotno učenje, ali i na kreativnost u vidu povezivanja i osmišljavanja novih projekata. Portal eTwinning poslužit će za vrijeme odvijanja projekta za izvještaj i razmjenu iskustva i  nakon projekta za predstavljanja rezultata te stečenih znanja i vještina kolegama iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja.  

Projekt

Upravna škola Zagreb je nositelj 
EU projekta

od 2017. do 2019.
(u trajanju od 24 mj)
u ukupnom iznosu od 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz
Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte novi broj Tipke 2019.

 

Kanzleideutsch

Knjige za ljeto
Dan obrnutih uloga 2017
Wi-Fi mreža u Školi

 

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
 

     Najskockaniji web 2012


     

     

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 8. 2015.

Ukupno: 686133
Ovaj mjesec: 776
Ovaj tjedan: 776
Danas: 43
CMS za škole logo
Upravna škola Zagreb / Prilaz baruna Filipovića 30, HR-10000 Zagreb / ss-upravnaskolazagreb-zg.skole.hr / ured@ss-upravnaskolazagreb-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju